9 Ağustos 2009 Pazar

1 Erkekle 6 Dişi Eşleştirme

http://www.haberler.com/haber-resimleri/66/617466_53920_o.jpg
Tüm damizliklari üretime almadan önce 5 günlük Esb 3 kur u uygulayiniz,( 5 gün boyunca 1 litre suya 1 gram Esb 3 tozu,bu sürenin sonunda 5 gün boyunca vitaminli su )
Ciftlestirmelerden 5 hafta önce erkekleri,2 hafta önce disileri üretim kafeslerinin ayri bölmelerine aliniz.
Üretim hanenin IsIk süresini ve IsIsInI kademeli olarak artIrInInIz.KarIsIk tohum yemleri KarIsImIndaki nijer ve kenevir tohum yemleri oranlarInI fazlalastIrIrInIz.Yumurta mamasInI cok ufak porsiyonlarda haftada 1 veya en fazla 2 kez veriniz.
Bir kaliteli erkek icin dusundugunuz 2-3-4-5-6 disinin bulunduklarI kafeslere yuvalIklarI ve yuva örme malzemelerini takInIz,kafeslere grit,minareller,kirec koymayI ihmal etmeyiniz.
Kızgınlığa ulasan,yuvasInI ören disiye 2 saatligine erkegi verin.Erkegi 2 saat sonra disinin yanIndan alIp yarIm veya bir gün dinlendirip diger yuvasInI örmüs disiye ve yine dinlendirip kIzgInlIga ulasmIs diger disilere verin.KIzgIn olupta erkegi kabul etmeyen disi olursa erkegi disinin yanIndan alIp belli süreler icinde tekrar disiye verin bu yöntemle disi erkegi kabul edecek ciftlesme gerceklesecektir.
Tüm yumurtalarIn döllenme garantisi icin 1 inci yumurtalardan sonra erkegi tekrar 2 ser saatligine disilere verin.Her ciftlesmeden sonra erkegi dinlendirin.
Cok kaliteli bir erkegin bir sezonda birden fazla disilerle eslestirilmesindeki amac,erkegin kaliteli ötüm yapIsIndan en kIsa sürüde faydalanmaktIr.Örnegin; Kaliteli bir erkegi her yIl bir disi ile ciftlestirip,baska disilerle denemek isterseniz,her disi icin 1 yIl gerekecektir.Bu yöntemle erkegi 1 yIl icinde birden fazla disilerle deneyip en kIsa sürede erkege uyan disileri tesbit edeceksiniz.
Süphesiz yavrular anneleri tarafIndan büyütülecektir.
Kaynak: M. Ali KARAİPEK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder