9 Ağustos 2009 Pazar

Gloster Irk Standartları

http://img125.imageshack.us/img125/5105/img1910fw9.jpg

Bu cinsin oluşturulmasında Crest-Crestberd,Border ve tepeli Harz Roller kanaryalarının büyük katkısı olmuştur.Glosterin bulunuşu,ayrı bir cins olarak kabul edilmesi ve yaygınlaşması Mrs.A.Rogerson sayesinde olmuştur.

Bu bayan bütün üreticilere bir tane Gloster göndererek tanınmasını sağlamıştır. O dönemin iyi yetiştiricileri arasında sayılan A.W.Smith’in teşviki ve hamiliği ile Mrs Rogerson ve İskoç yetiştirici Jhon McLay yaptıkları çalışmalar sonuçunda Glosterleri yeni bir cins olarak kanarya severlere sunmuşlardır.

Küçüklüğü,muntazam tepesi,verimliliği onun çok sevilmesinde ki başlıca etkenlerdir.Kırmızı faktör dışında her renk kabul görür. Eşleştirme diğer kanaryalar da olduğu gibi tüy tiplerine göre yapılmalı, iki tepeli eşleştirilmesi yavru ölümlerine neden olacağından asla yapılmamalıdır. Eşleştirmede tepelinin erkek veya dişi olması önemli değildir. Son yıllarda en çok rağbet ise ‘’schecken’’ leredir. (Schecken; parçalı (benekli-çapar) olan kuşlar için kullanılır) Özellikle tek renk beyaz şapkalılara ilgi çoktur. İlk standartları 1925 yılında belirlenmiştir. COM'un düzenlediği Dünya şampiyonalarında tepeli ve kabaklar, teklerde ve takım olarak yarışırlar. 2005 Dünya şampiyonasın da Sayın Ahmet Oğuz Alaylı consord dalında ikinci olarak yüzümüzü güldürmüştür. Bilezik ölcüsü 3mm. dir. (Bazı ülkelerde 2,80 mm)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder